BEMUTATKOZÁS
 
AZ OSZTÁLY ORVOSAI
 
SZÜLÕSZOBA BEMUTATÁSA
 
ENDOSZKÓPIA
 
ORVOSOKNAK
 
ELÉRHETÕSÉG
 
AMBULANCIÁK
  Online
  Hypermed
  Betegségenciklopédia
  Egészségügyi adattár
  Kiemelt gyógyszeradatbázis
  Joginfo
  Egészségügyi ismerettár
  Olvasósarok

SZÜLÕSZOBA


BEMUTATÁS
Érthetõ és jogos igény, hogy egy szülés az otthon melegét árasztó körülmények között, a férj, esetleg más családtagok jelenlétében, a felesleges vizsgálatok elkerülésével, minden szempontból a szülõnõ és magzata szempontjait és igényeit figyelembe véve történhessék, ugyanakkor az intézeti háttér jelentette biztonság megtartásával.
A szakmai biztonságot az azonnali mûtéti beavatkozás, a modern ( un. gerinc közeli más szóval epidurális ) szülészeti fájdalomcsillapítás és anesztézia elérhetõsége, az azonnali véradás lehetõsége, stb. jelenti.
A Bajcsy-Zsilinszky Kórház új szülõszobája ilyen, modern, jól felszerelt, barátságos, a szakmai és társadalmi igényeket kielégítõ létesítmény, ami biztonságos kórházi körülmények között teremti meg az otthonos, meleg hangulatú szülés körülményeit.

A SZÜLÉSELÕKÉSZÍTÕ FOGLALKOZÁS részletes programja IDE KATTINTVA olvasható

SZÜLÕSZOBÁK
A négy különbözõ színû (barack - mályva - zöld - sárga) szülõszobában a szülõágyak mellett kényelmes franciaágy, szülõszék, relaxáló hatású fürdõkád, bordásfal, kapaszkodókötél jelenti az alternatív szülési lehetõségeket.
A szülõszobák mindegyike légkondícionált, TV, rádió, magnó is rendelkezésre áll.

EPIDURÁLIS ÉRZÉSTELENÍTÉS

Szeretnénk felhívni a szülõnõk figyelmét, hogy az epidurális érzéstelenítés ( mosolygós szülés ) 24 órában rendelkezésre áll. Ez azt jelenti, hogy amennyiben a szülõnõ fájdalmai szügségessé teszik, és szakmai kontraindikációja nincs, akkor biztosítani tudjuk a fájdalommentes szülést.

Tájékoztató az epidurális érzéstelenítésrõl

SZÜLÉS UTÁN
Igény szerint, még a köldökzsinór elvágása elõtt az édesanya hasára, ill. emlõjére tesszük az újszülöttet. Természetesen a család a szülés után is a szülõszobában maradhat az édesanyával és az újszülöttel.

Szövõdménymentes szülés után két óra múlva a szülõnõt osztályra helyezzük, ahol 24 órás rooming-in ellátást biztosítunk, amikor az újszülöttet az édesanya mellett helyezzük el kiságyban.

Képek:


Családi vajúdó

Sárga szülõszoba

Rózsaszínû
szülõszoba

Zöld szülõszoba

Újszülött ellátó